Mikor van szükség egy új mezőgazdasági ékszíjra?

nov 29, 2022 | Mezőgazdasági ékszíj

Az elhasználódás nem kíméli az olyan gépelemeket sem, mint amilyenek a mezőgazdasági ékszíjak. Van az a pont, amikor már az új ékszíj ideje jön el.

Az ékszíjak anyaga alapvetően rugalmas, hiszen a hajtásban vesznek részt, összekötő szerepet töltenek be. Több fajta alapanyagból is készülhet ékszíj és többféle anyag is alkot összességében egy ilyen gépelemet. Az ékszíjjal történhetnek olyan problémák, amiket nem lehet kijavítani, csak az marad a végső megoldás, hogy a gép vagy berendezés új mezőgazdasági ékszíjat kap.

Az éjszíjjal előfordulhat, hogy megtekeredik és ez olyan hatással van az anyagra, hogy az nem javítható. Mégis a leggyakoribb eset az, amikor a szíj elszakad. Ragasztásnak, javítgatásnak nincs helye, új alkatrészre van szükség. A szakadás bekövetkezhet azért, mert a szíjat nem előírásszerűen használták, de gyakoribb az elöregedés. Nem csupán a rendszeresen használt ékszíjak sorsa a szakadás. A szíj anyaga egyébként is folyamatosan öregszik, tehát a mezőgazdasági ékszíj élettartama véges.

Az sajnos még önmagában nem elég, hogy a mezőgazdasági gép tulajdonosa, üzemeltetője áldoz arra költséget, hogy az előző ékszíjat lecserélje. Arra szintén figyelni kell, hogy milyen a termék. Nem kerülhet olyan alkatrész a gépbe, aminek már a beépíthetőségi határideje lejárt. A gyártás ideje, a termék nívója, a típusa is alapvető kritériumok a mezőgazdasági ékszíj vásárlásánál.

A megalapozott döntésnek pozitív következményei lesznek, mert egy időre nem kell pénzt áldozni az ilyen jellegű alkatrészcserére, karbantartással pedig az új mezőgazdasági ékszíj is megbízhatóan végzi a kijelölt feladatát.

A Tagex éjszíjak megbízhatósága elegendő ahhoz, hogy a régi, már nem használható ékszíjak helyébe tudjanak lépni. Amikor eljön az ideje annak, hogy új alkatrészt kell beszerezni, gondoljon ránk és a Tagex ékszíjakra! A munkatársaink eligazítják a termék kínálatban, segítenek a döntésben és a vásárlásban is. Ez ügyben keressen minket bizalommal a honlapunkon megtalálható elérhetőségeken!


Elérhetõségek
Telefon:+36 74 413-429
Munkatársak:
Horváth Gábor – +36 30 956–3469
Molnár Krisztián – +36 30 937–9238
E-mail:tagex@tagex.hu