Mit kell tudni a gumilánctalpakról?

Gumilánctalpakat többnyire kisebb méretű munkagépeken használnak, ám nem ritka az sem, hogy a nagyobb tömegű traktorokra is ezt a típusú futófelületet szerelik a hagyományosabb fém helyett. A gumilánctalpaknak számos előnye van a fémmel szemben, ezért igen népszerű.

Egy gumilánctalp elsősorban azért előnyösebb a fém változatnál, mert könnyebb nála. Egyrészt a munkagép önsúlyát nagymértékben csökkenti, ha bizonyos alkatrészeit könnyebb anyagból készült darabokra cserélik le, másrészt a gumi alkatrész kezelése, esetleges cseréje is egyszerűbbé válik így.  Egy másik komoly előnye az ára, hiszen lényegesen könnyebben és gyorsabban állítható elő, mint fém rokona; egy gumilánctalpért általában egy fém lánctalp árának a töredékét kell fizetni.

A gumilánctalpakat szintetikus és természetes gumikeverékekből állítják elő, ezért tartósak és kopásállóak, emellett ellenállnak az időjárás viszontagságainak is. A gumiszerkezet belsejében acélhuzalok, vagy acélszövet található, amivel megakadályozható a nyúlásuk, ráadásul sokkal erősebbé és tartósabbá is válnak.

A gumilánctalpakhoz természetesen egyedi járószerkezetek is tartoznak, hiszen ezek nélkül, magában nem lehetne felhasználni őket; ilyenek például a futógörgők és a lánckerekek. Kínálatunkban számos alkatrészt találhat gumilánctalpakhoz kiváló minőségben és megfizethető áron.

Amennyiben gumilánctalpakra, futógörgőkre, vagy lánckerekekre lenne szüksége, válasszon bennünket! Ha kérdése lenne termékeinkről, illetve a rendelés menetéről, akkor kérjük, hogy vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!


Elérhetõségek
Telefon:+36 74 413-429
Munkatársak:
Horváth Gábor – +36 30 956–3469
Molnár Krisztián – +36 30 937–9238
E-mail:tagex@tagex.hu