Milyen mezőgazdasági ékszíjak léteznek?

ápr 29, 2024 | Ékszíj, Mezőgazdasági ékszíj

Az ékszíjakat feloszthatjuk ipari és mezőgazdasági ékszíjakra. Egy gépnek az igényeihez hozzáillő alkatrészt kell találni.

A mezőgazdaság területén nagy teljesítményre képes gépekkel váltják ki az emberi erőt. Számos gép munkáját veszik igénybe annak érdekében, hogy a betakarítás, a termény szállítása, különválogatása, a magok elvetése vagy öntözése is egyszerűbben, hatékonyabban történjen.

Az éjszíjak nélkül egy mezőgazdaságban használt gép sem tud működni. Természetesen ilyen ékszíjból is több fajta van. A standard ékszíj az egyik típus, amit a mezőgazdasági gépek többségébe beszerelnek, a másik pedig a speciális igényekhez tervezett ékszíj.

Az ékszíj kiválasztása típus és igény alapján

Minden ékszíj vásárlás előtt tisztázni kell, hogy milyen alkatrész hiányzik a mezőgazdasági gépből, legyen az traktor vagy kombájn. Az új ékszíjnak méretben, egyéb tulajdonságokban meg kell egyeznie az előzővel, illetve passzolnia kell a kijelölt helyére.

A szimpla, fogas, hosszbordás, átlapolt, valamint variátor szíjakkal gyakran találkozhatunk mezőgazdasági gépekben. Ez utóbbiak a mezőgazdasági gépek variátor hajtóműveiben találhatóak meg.

Az ékszíj speciális változata különösen strapabíró alapanyagból készül, ami többféle anyag keveréke. Az ilyen szíj nagyobb hőállósággal rendelkezik és a szakítószilárdsága is sokkal meggyőzőbb, mint az átlagos ékszíjaké. A variátor szíjak kifejezetten a nagy igénybevételre tervezett alkatrészeket testesítik meg. Persze ezek sem örök életűek, de az elvárt élettartamot képesek teljesíteni.

A német minőség világszerte híres, nem is szorul különösebb reklámra. Aki megbízhatóságot szeretne kapni a pénzéért, az a jól ismert márkák termékeinél kevesebbel nem is éri be.

A Tagex ékszíjakat kedvező árban tudja tőlünk megvásárolni. Széles választékból tud válogatni, akár ipari, akár mezőgazdasági típust keres. Örömmel segítünk a választásban, ha kapcsolatba lép velünk a megadott elérhetőségeink egyikén.


Elérhetõségek
Telefon:+36 74 413-429
Munkatársak:
Horváth Gábor – +36 30 956–3469
Molnár Krisztián – +36 30 937–9238
E-mail:tagex@tagex.hu