Az ékszíjak beállítása hosszabb élettartamot ígér

nov 29, 2023 | Ékszíj, Ipari ékszíj

Az ékszíjak olyan alkatrészek, amiket a hajtóművekből nem lehet kispórolni. A komplett hajtástechnikai rendszer leáll, ha hiányzik az ipari ékszíj vagy gond van vele.

Az ékszíjak feladata, hogy erőátvitelt fejtsenek ki, ezáltal pedig mozgásra bírják a hajtómű egyes alkatrészeit. Ha minden követelmény adott, akkor a gép akadály nélkül teszi a dolgát. Sok múlik azon, hogy milyen alkatrészeket szerelnek be a hajtóműbe, hogyan állítják be és tartják karban azokat.

Van olyan helyzet, amikor az ékszíj a hibás

Előfordulhat, hogy az ékszíjak jelentik a gép hibátlan működésének a kerékkötőjét. Milyen okból történhet meg, hogy ez a gépelem elégtelen működést produkál? Óriási hibát lehet véteni azzal, hogy a beszerelésnél vagy a karbantartásnál nem ellenőrzik a szíj feszességét és a pontos beállításait.

A túlságosan szoros és a túlságosan laza szíj sem megfelelő hosszú távon. Az után igazításra rendszeresen szükség van. Az alkatrész gumi alapanyagát mechanikai hatás éri, ami hatással van az alakjára, épségére és a feszességére is.

A helytelenül beállított szíj feszességre utalnak az olyan jelek, mint a nyikorgás, kopás, rosszabb esetben pedig az ékszíj elszakadása.

Nem feltétlenül arra kell gondolni, hogy az alkatrész valamilyen sérülést szenvedett vagy elöregedett. Elsőként érdemes tehát megvizsgálni, hogy az alkatrész elég feszes vagy elég laza e. Ha valamilyen eltérés mutatkozik az ideális értéktől, azonnal ki kell javítani.

A jelenlegi helyzetben sajnos semmi nem számít olcsónak. Ez igaz az alkatrészekre is, amiknek az ára rohamosan növekszik. Egy új alkatrész beszerzését tehát könnyen megérezheti a költségvetés. Az új ékszíjak árain persze semmiképpen se spóroljon, csupán alaposan nézze meg, hogy mit és honnan vásárol!

A termékválasztékunk több ékszíj típust is kínál az érdeklődőknek. Ezek a gépelemek egytől-egyig kiváló gyártmányok, amiknek kielégítő teljesítményére éveken át számíthat. Büszkék vagyunk arra, hogy Tagex termékeket forgalmazhatunk a hazai vásárlóknak.


Elérhetõségek
Telefon:+36 74 413-429
Munkatársak:
Horváth Gábor – +36 30 956–3469
Molnár Krisztián – +36 30 937–9238
E-mail:tagex@tagex.hu