Hiába erős a mezőgazdasági ékszíj, gondozást igényel

okt 31, 2023 | Mezőgazdasági ékszíj

A mezőgazdasági ékszíjak gondozása nélkül a kerti, mezőgazdasági gépek élettartama gyorsan lerövidülne. Mire kell ügyelni, ha erről az alkatrészről van szó?

A mezőgazdasági gép ékszíjak nem véletlenül képviselnek egy külön kategóriát az ékszíjak körében. A növénytermesztés, az állattartás feladatait ma már javarészt gépesítve végzik el. A gépeket rendszeresen vagy pedig időszakosan használják, attól függően, hogy milyen jellegű tevékenységet végeznek velük. A betakarítás vagy a vetés is szezonális feladatok, de például a takarmány mozgatása ennél már gyakoribb géphasználatot feltételez.

A mezőgazdasági ékszíjak bírják a terhelést

Kezdjük az elején! A mezőgazdaságban nagy méretű, nagy kapacitású gépeket használnak, amiknek akár egész napos munkavégzésben is helyt kell állniuk. Az ékszíjak, mint amilyen például a traktor ékszíj is, ennek az igénybevételnek megfelelő tulajdonságokkal rendelkeznek. Egy mezőgazdasági ékszíj az átlagosnál erősebb, hiszen maga a szíjhajtás is, amihez tervezték, nagy terhelést bír ki. Rugalmas, ugyanakkor stabil, jól tűri a környezeti hatásokat is munka közben, mint amilyen például a magasabb hőmérséklet.

Ennek ellenére már az elején gondoskodni kell a pontos beállításról, a feszesség ellenőrzéséről és az ékszíj nem fog csalódást okozni. A szezonális gépeknél a használaton kívüli időben kell sort keríteni a karbantartásra. Ez a mezőgazdasági ékszíjaknál annyit tesz, hogy ellenőrizni kell azokat, kopás, szakadás, elmozdulás nyomai után kutatva.

Az ékszíjakat nem lehet se nélkülözni, sem pedig elhanyagolni. Aki már az első lépéseknél megfontoltan járt el, az hosszú távon megbízható alkatrészt tudhat a traktorban vagy a kombájnban. A választást meg tudjuk könnyíteni Önnek is, hiszen kimagasló minőségű, szakmai körökben is elismert terméket ajánlunk. Vásároljon tőlünk új ékszíjat a mezőgazdasági gépeibe, ha elérkezett a szíjcsere ideje! A kollégáinktól minden szükséges információt megkap, ha felveszi velünk a kapcsolatot telefonon vagy üzenetben.


Elérhetõségek
Telefon:+36 74 413-429
Munkatársak:
Horváth Gábor – +36 30 956–3469
Molnár Krisztián – +36 30 937–9238
E-mail:tagex@tagex.hu