HOGY HAJTJA AZ ÉKSZÍJ A GÉPEKET?

okt 20, 2016 | Ékszíj

Azt tudjuk, hogy az ékszíj egy rendkívül fontos eleme az autóknak, és többek között a generátort vagy a szervokormányt is ez az alkatrész hajtja. A mezőgazdaságban vagy a hajtástechnikában szintén elengedhetetlen kiegészítő, de tulajdonképpen mit is csinál, miért ennyire elterjedt?

Az ékszíj, illetve maga a szíjhajtás a tengelyek között segíti a hatékony energiaátvitelt. Ez az energia a nyomatékot és a forgó mozgást foglalja magába, melyeket súrlódással hoz létre. Az ékszíjak legkomolyabb előnye más szíjhajtásokkal szemben, hogy megnövelik a súrlódási erőt a tárcsa és a szíj között. Jelenleg ez a legelterjedtebb hajtási technika.

Azért is annyira elterjedtek az ilyesfajta szíjhajtások, mert a kisebb gyártási pontatlanságok nem befolyásolják helyes működésüket, karbantartásuk kifejezetten egyszerű és speciális kenőanyagokat sem igényelnek.

Ha Ön is szeretne minőségi ékszíjakat vásárolni, esetleg meglévő terméke meghibásodott és javításra lenne szüksége, bátran keresse fel cégünket elérhetőségeink egyikén!

Címkék:

Elérhetõségek
Telefon:+36 74 413-429
Munkatársak:
Horváth Gábor – +36 30 956–3469
Molnár Krisztián – +36 30 937–9238
E-mail:tagex@tagex.hu