AZ ÉKSZÍJAK MEGFELELŐ KIVÁLASZTÁSÁRÓL

márc 18, 2015 | Ékszíj

Sokan nem értünk az ékszíjakhoz, hogy hogyan, és miként kell kiválasztani az adott gépjárműhöz a megfelelő ékszíjat. Ebben próbálunk Önnek segíteni, és átfogó, komplex képet nyújtani az ékszíjakról, akár ipari ékszíjról, mezőgazdasági ékszíjról vagy egy teljesen hétköznapi ékszíjról legyen is szó.

Új motorok kialakítására napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek, melynek előnye a helytakarékosság. A bordás szíjak ideális termékek az úgynevezett szerpentin hajtások kivitelezésére, ahol kis tárcsa átmérőket, és kis feszítő görgőket alkalmaznak. Ezt a típusú hajtást rugalmas, nagy teljesítmény átvitelű, olaj és hőálló szíjjal lehet kivitelezni. Ezeket a típusú ékszíjakat lehet használni személygépjárművekhez illetve buszokhoz, teherautókhoz, természetesen különböző méretezéssel.

A fogazott autóipari ékszíjak kiváló megoldást nyújtanak buszokhoz illetve tehergépkocsikhoz. Nagy teljesítményű motorok környezetében szokták használni, hiszen erős rezgés jelentkezik a levegő kompresszornál, illetve a ventilátor hajtásánál is. Az átlapolt szíjjak itt jobban tolerálják a nagy rezgéseket, a rezgő igénybevételt, illetve sokkal kisebb a megcsúszás esélye ezeknél az ékszíjaknál, ezáltal növekszik az ékszíj élettartama.

Ha bármilyen kérdése van az ékszíjakról, nézzen szét weboldalunkon, megtalál minden fontos információt és elérhetőséget!

Címkék:

Elérhetõségek
Telefon:+36 74 413-429
Munkatársak:
Horváth Gábor – +36 30 956–3469
Molnár Krisztián – +36 30 937–9238
E-mail:tagex@tagex.hu