A kombájn sem indul nélküle: a mezőgazdasági ékszíj

márc 30, 2023 | Mezőgazdasági ékszíj

A mezőgazdaságban használt gépek egyik fontos képviselője a kombájn. A kombájnok sem tudnának a megfelelő mezőgazdasági ékszíj nélkül működni.

A betakarítás nem várhat

A sárgán hajladozó búzamezőkön óriási munkagépek segítségével tudják a termést betakarítani. A növénytermesztés világában sem lehet korszerű gépek nélkül boldogulni. A megbízható kombájnok a felkészült gazdák gépei közül nem hiányozhatnak. Az arató-cséplő gépek segítségével a gabona betakarítása, a termőföldeken termesztett növények alapos és gyors learatása nem jelent kihívást.

A kombájnok önjáró géptípusok, amiket a traktorok mellett a leggyakrabban alkalmaznak a mezőgazdaságban. Ezeknek a gépeknek is szüksége van a gondos karbantartásra ahhoz, hogy a működtetésüket ne akadályozza meghibásodás. A karbantartásba az ékszíjak gondozása is beletartozik. Egy elhanyagolt ékszíj elég ahhoz, hogy a szezon fogaskerekeibe porszem kerüljön.

A kombájnok karbantartásával csökkenteni tudja a rizikóját a gép meghibásodásának. A lelkiismeretes gépkarbantartással nem csupán a gabonát tudja maradéktalanul betakarítani, hanem rengeteg időt is megtakaríthat. Nem lehet megspórolni a kenőanyagok ellenőrzését, ahogyan az ékszíjak állapotának rendszeres vizsgálatát sem. Elég feszes az ékszíj, rendben van a vulkanizálás, nincsenek repedések, szakadások a szíjon? Szükség lehet beállításra is, ha a mezőgazdasági ékszíj a kombájnban nem elég feszes vagy éppen túlfeszül. A szíj szélességének egyenletessége megváltozhat túlterhelés következtében.

Amikor új alkatrészre van szükség

A legegyszerűbb módja az alkatrészcserének, ha a gépben megtalálható alkatrészből ugyanolyat vásárol. Erre természetesen nem mindig van lehetőség. Megesik, hogy az eredeti alkatrészt már nem gyártják vagy túlságosan komplikált a megrendelése, sokat kell várni arra, hogy megérkezzen. Ilyenkor sem kell temetni a mezőgazdasági gépet, mert szerencsére léteznek alternatívák.

A Tagex magyarországi képviseletéhez új mezőgazdasági ékszíjjal kapcsolatban nyugodtan fordulhat. Az eredeti alkatrészekkel megegyező ékszíjakból tud válogatni. A gyakran használt kombájnok közé tartoznak a New Holland, a Fortschritt vagy a John Deere és a Massey Ferguson gyártók gépei. A kombájnoknál gyakori a szimpla típusú ékszíj, de előfordulnak átlapolt szíjak is. A mezőgazdasági gépekhez tervezett ékszíjaknál fontos a terhelhetőség, valamint a képesség a hosszú élettartamra is. A mezőgazdasági ékszíj mérete és típusa jelenti a támpontot a választásban. A régi ékszíj legfontosabb jellemzőinek ismeretében rövid időn belül már kézhez is kapja az új, beszerelésre kész alkatrészt.

A Tagex ékszíjakra mindig számíthat

A Tagex ékszíjak beszerzésével a mezőgazdasági gépek ismét hibátlan állapotban indulhatnak a földekre dolgozni. Ne engedje, hogy egy hibás vagy hiányzó alkatrész miatt a betakarítás feladatai elcsússzanak! A növénytermesztésben rendkívül fontos a határidők megtartása, hiszen ezen múlhat a gazda éves bevétele, arról nem beszélve, hogy a vásárlóknak sem okozhat csalódást.

A kínálatban helyet kapó, kimagasló színvonalat képviselő termékek több évtizede jelentenek biztos támpontot a vásárlóknak az ipar és a mezőgazdaság területén egyaránt. A cég fő termékcsoportjába a különféle mezőgazdasági ékszíjak tartoznak, ami garantálja a termékek kiváló minőségét. Bármikor fordulhat hozzánk, ha ebben a kategóriában keres megbízható alkatrészt, munkatársaink örömmel segítenek a beszerzésben!


Elérhetõségek
Telefon:+36 74 413-429
Munkatársak:
Horváth Gábor – +36 30 956–3469
Molnár Krisztián – +36 30 937–9238
E-mail:tagex@tagex.hu