Régen és ma: mit tudnak az újabb ékszíjak?

jan 30, 2023 | Ékszíj

Régi vagy új?

A hajtástechnika elemei az ékszíjak. Megéri a korszerű alkatrészek mellett dönteni, mert több előnnyel is járnak.

Az ékszíj gyártás folyamatosan fejlődik, a gyártók nem elégednek meg az eredetileg tervezett és előállított termékekkel. Ahogyan az igények, a technológia is változik, úgy tartanak lépést a fejlődéssel a hajtástechnikai rendszerek elemeinek gyártói is.

Az ékszíjak modern gyártástechnológiával előállított, mai változatai egyértelműen felülmúlják a korábbi ékszíjak teljesítményét. Miben különbözik egy régebbi és egy továbbfejlesztett ékszíj, milyen tulajdonságokban tud többet adni az újabb változat? A változás nemcsak az ékszíj jellemzőit érinti, hanem az ékszíj árát is. Az az alkatrész, ami többet tud nyújtani, magasabb értéket és drágább árat is képvisel.

Ezért ad többet egy korszerű alkatrész

Alapvetően megnövekedett hatásfokkal képesek dolgozni azok az ékszíjak, amik eltérő gyártástechnológiával készültek. A különbséget az alkatrészek alapanyagának változása adja, de az előállítás is szerepet játszik a jobb teljesítmény elérésében.

Az ipari vagy mezőgazdasági területen érdekelt szereplők sokkal többet nyernek egy ilyen  ékszíjjal annál, minthogy a gépek, berendezések maguk is megbízhatóbbá válnak. A nagyobb hatásfokkal dolgozó gépelemek segítik a költséghatékonyságot is.

A gépek működtetése során kevesebb energiát kell elhasználni és az erre fordított költségek is alacsonyabbak maradnak. Az energiahatékonyság szempontja egyre inkább felértékelődik, ezért is éri meg olyan alkatrészbe fektetni, ami támogatni tudja a költségek visszaszorítását.

A legkorszerűbb ékszíjak hosszabb csereperiódussal rendelkeznek, kevesebb karbantartással is kiválóan működnek, így a csere és a javítás költségeit is tovább csökkenthetik.

A Tagex ékszíjak német megbízhatósággal egészítik ki az ipar és a mezőgazdaság gépeinek és berendezéseinek a működését. A vásárlóknak kizárólag ezeket a termékeket ajánljuk, ha új alkatrészre van szükség ahhoz, hogy az adott hajtástechnikai rendszer ismét teljes legyen. Forduljon hozzánk és ismerje meg termékeinket, amiket olyan sokan választanak újra és újra!


Elérhetõségek
Telefon:+36 74 413-429
Munkatársak:
Horváth Gábor – +36 30 956–3469
Molnár Krisztián – +36 30 937–9238
E-mail:tagex@tagex.hu