Az ipari ékszíjakról és felhasználásukról

aug 15, 2022 | Ipari ékszíj

Az ipari ékszíjat, mint hajtásátviteli elemet, több területen is használják. Milyen felhasználásra alkalmas ez a speciális alkatrész?

Az ipari ékszíj használata az autóiparban megkerülhetetlen, hiszen a járművek motorjában is helyet kap ez az alkatrész. Nagy fordulatszám átvitelére tervezett ékszíjakat használnak ezen a területen. Nem csupán magukban a járművekben kapott helyett az ékszíj, de magukban a gyártás végző gépekben, berendezésekben is található ipari ékszíj. Ehhez kapcsolódóan a gépipar szintén hasznát veszi az ékszíjaknak, amikből a géptípusnak megfelelő modellt kell beépíteni a berendezésbe. Az ipari ékszíj megtalálható a háztartási gépek egyes modelljeiben is, közülük azokban, amik nagyobb fordulaton tudnak működni.

Az ékszíjakból meg tudunk különböztetni klasszikus és speciális alkatrészeket is. Az extrém körülményekhez erősebb, ellenállóbb ipari ékszíjak illenek, amik képesek megfelelni a szélsőséges jellemzőknek. Az erőátvitelt végző gépelem más funkció betöltésére is képes, így például termékek mozgatására. A faiparban az ékszíjak felületét is kit tudják használni arra, hogy anyagmozgatást hajtsanak végre velük. A faipari berendezésekben a megmunkálás alatt lévő faanyagok könnyebben haladnak az ipari ékszíjak segítségével.

Az ipari ékszíj felhasználása tehát széleskörű, az sem ritka, hogy az eredeti funkciójától eltérő feladatot is el tud látni ez a sokoldalú gépelem. Bizonyos fajtákat egyaránt használnak a mezőgazdaságban és az iparban is. Anyagában, felépítésében, méretében, valamint a formájában is sokszínű gépelemek készülnek az ipari ékszíjak közül.

Az ékszíjak, görgős láncok prémium minőségű változatait forgalmazzuk a szaküzletünkben. A hajtásátvitelben nincsen helye kompromisszumnak, ajánlott az alkatrészekből a megbízható és hosszú életű változatokat előnyben részesíteni. Forduljon bizalommal hozzánk, ha pótolni szeretné az ipari ékszíjat, válasszon német minőségű, Tagex terméket erre a célra! Az érdeklődők minden kérdését megválaszoljuk a weboldalunkon szereplő elérhetőségek bármelyikén!


Elérhetõségek
Telefon:+36 74 413-429
Munkatársak:
Horváth Gábor – +36 30 956–3469
Molnár Krisztián – +36 30 937–9238
E-mail:tagex@tagex.hu